Nieuws/Lifestyle
967275
Lifestyle

Porsche aangeklaagd voor dood Paul Walker

De weduwe van de man die de gecrashte Porsche bestuurde waarbij ook acteur Paul Walker om het leven kwam, sleept de autofabrikant voor de rechter. Ze claimt dat technische tekortkomingen het dodelijke ongeluk hebben veroorzaakt. Dit melden diverse Amerikaanse media.

Porsche wordt aangeklaagd voor dood door schuld. Kristine Rodas, de weduwe van de bestuurder Roger Rodas, stelt dat de Porsche Carrera GT uit 2005 geen goede beschermende structuur had en dat de gastank onveilig was. Ook zou de vering niet deugen. Rodas stelt dat onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat haar man crashte op een snelheid van nog geen 90 kilometer per uur. De politie stelde eerder dat de bestuurder tussen de 125 en 150 kilometer per uur ging op een weg waar 70 de maximum toegestane snelheid is en stelde dat dat de enige oorzaak was van het ongeluk.

Onveilig

Het politieonderzoek werd echter bijgestaan door experts van Porsche. In het rapport werden conclusies getrokken dat het aantal pk's was opgevoerd in de met vernieuwd uitlaatsysteem uitgeruste auto. De weduwe zegt dat ze onafhankelijk onderzoek heeft laten doen en er wel degelijk technische oorzaken voor het ongeluk zijn. "Vanwege defecten en tekortkomingen in de fabricatie, design, tests en onderdelen was de Carrera GT onveilig voor gebruik", zo luidt de officiële aanklacht.

Schadevergoeding

Behalve het originele politieonderzoek heeft de aanklacht van weduwe Rodas ook de schijn tegen. Acteur Paul Walker werd beroemd als snelheidsduivel in de filmseries Fast & The Furious en was net als chauffeur Roger Rodas een van de mede-eigenaren van het autoraceteam Always Evolving. De weduwe van Rodas eist een schadevergoeding. De hoogte daarvan is nog niet bekend.