Nieuws/Lifestyle
969643
Lifestyle

Dwars door het Autovisie-archief: Mercedes-Benz SL 500

Vooruit, het is een SL 320 die deze week werd gespot met #Autospot op Instagram, maar die motorisering hebben we nooit aan de tand gevoeld. Daarom hier zijn krachtigere broer.

Die lieten we in 1997 aantreden tegen concurrenten Jaguar XK8 en BMW 840Ci. De SL was toen al een oude auto (hij werd net als de BMW geïntroduceerd in 1989), maar dat vonden we hem niet aan te zien.

Stoer

“De SL is met de jaren alleen maar mooier en sterker van karakter geworden”, schreven we. “Stoere maar cleane lijnen, zo tijdloos dat ze er niet alleen vandaag de dag mogen wezen, maar nog een flink aantal jaren.”

Plaatwerk

Daarbij was de SL 500, ondanks zijn leeftijd, zijn tijd vooruit. Het testexemplaar was namelijk uitgerust met ESP, een toentertijd nieuw systeem “dat je vermogens aan no-claim of plaatwerkkosten kan besparen”.

Langzaamste

In de SL500 beteugelde het systeem 320 pk en 470 Nm uit een 5,0 liter V8. De Mercedes-Benz was daarmee echter de langzaamste uit de test. Hij sprintte in 7,2 seconden van 0 naar 100 km/h dus kon hij de BMW (7,0 seconden) en Jaguar (6,7 seconden) niet bijbenen.

Begeerlijk

Toch waren we erg onder de indruk van de Duitse roadster. “Wie wil horen welke auto de begeerlijkste is, krijgt Mercedes SL 500 als antwoord. Met de XK8 als goede tweede, op korte afstand.”

 

KLIK HIER ALS DE DIGITALE PUBLICATIE NIET ZICHTBAAR IS