Nieuws/Lifestyle
974304
Lifestyle

Opgefriste Toyota Yaris een stuk scherper

Toyota heeft de Yaris een flinke opfrisbeurt gegeven. En dat moest ook wel, want in vergelijking met de expressieve nieuwe Aygo, oogt het huidige model nogal flets.

Het front van de Yaris werd daarom flink scherper gemaakt en voorzien van eenzelfde X-vorm als de Aygo. Al is die op Toyota's kleintje een stuk geprononceerder, bijna als een pikzwarte (andere kleuren zijn ook leverbaar) Maori-tatoeage.

Afijn, de achterkant van de Yaris ontkwam natuurlijk ook niet aan de pen van de Toyota-ontwerpers. De opgefriste hatchback heeft daarom nieuwe achterlichtunits en een iets anders getekende bumperpartij.

Betere materialen

De aanpassingen aan het interieur zijn behoorlijk. Volgens Toyota werd het binnenste van de Yaris, op basis van de feedback van klanten, grotendeels opnieuw getekend en voorzien van betere materialen. Klanten kunnen tevens kiezen uit een aantal nieuwe interieurkleuren.

Daarbij moet de Yaris veel stiller en comfortabeler geworden zijn, want Toyota heeft, naar eigen zeggen, veel tijd en energie gestoken in het onderstel en de geluidsisolatie.

Driecilinder

Op motorengebied verandert er verder weinig. De Yaris krijgt de 69 pk sterke 1,0 liter driecilinder die ook in de nieuwe Aygo ligt, maar voor de rest blijven de opties hetzelfde: een 1.3 benzinemotor, een 1.5 hybride en een 1.4 dieselmotor.

Of er aan de prijzen nog iets verandert, is nog niet bekend. De bijgepunte Yaris staat in ieder geval rond half september bij de Nederlandse Toyota-dealers.