Lifestyle/Culinair
974915105
Culinair

Recept van de dag: knolselderij (maar dan wél lekker)

Op vakantie in Oostenrijk kreeg ik eens in het hotel een plak bijna rauwe knolselderij voorgezet. Hij was even door een beslag gehaald en daarna zonder veel succes gebakken. De liefde voor de knolselderij was even bekoeld. Maar is nu weer ten volle opgelaaid. Een fantastische knol die wij eigenlijk alleen voor de erwtensoep aan laten rukken en verder links laten liggen. Maar serveer dit eens als groente, wedden dat je alleen maar blije gezichten hebt aan tafel.

Nodig voor 4 personen:

•800 gr knolselderij in dunne frietjes gesneden

•boter en olijfolie

•1 flinke eetl grove mosterd

•2 dl witte wijn

•1 ½ dl crème fraîche

•paar takjes dragon of peterselie, gehakt

Bereiding

Snij de knolselderij in dunne frietjes, bak in de boter/olijfolie mooi bruin. Peper en zout erover. Dan in een nader pannetje de mosterd bakken, gewoon blijven roeren boven een matig vuurtje. Twee, drie minuten, het zure gaat nu van de mosterd af. Blus af met witte wijn, nog wat zout en peper en laat de wijn tot de helft inkoken. Nu de crème fraîche erbij, goed roeren, nog een klein beetje inkoken tot het een mooie saus is. Schep die met de dragonblaadjes door de knolselderij. Serveer er een mooie karbonade bij.