Nieuws/Lifestyle
975955
Lifestyle

Elektrische aandrijving voor nieuwe Porsche Boxster

Van de volgende Boxster, die om en nabij 2019 wordt geïntroduceerd, komt mogelijk ook een volledig elektrische variant. Porsche test de technologie momenteel in de Boxster E.

Of de elektro-Boxster er komt, hangt vooral af van de actieradius. Porsche streeft naar minimaal 300 km, liever nog 400 km, maar gaf vorig jaar voor het Boxster E-prototype nog een bereik van 170 km op. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel.

En daarom rijden er van de Boxster E al diverse exemplaren rond. Het prototype is gebaseerd op de tweede generatie Boxster en wordt aangedreven door een 121 pk en 270 Nm sterke elektromotor, die door Volkswagen is ontwikkeld voor de e-Golf.

Zwaarder

Deze krijgt zijn elektriciteit van 340 batterijen die door Porsche laag in het midden van de auto zijn geplaatst, op de plek waar bij een normale Boxster de zescilinder boxermotor ligt. Het gewicht van de Boxster E is daarmee 185 kg zwaarder dan een standaard-Boxster.

Het prototype accelereert dan ook in een relatief trage 9,8 seconden naar de honderd, maar daar gaat bij een eventueel productiemodel natuurlijk verandering in komen. De ontwikkeling van de elektrische Boxster is immers nog maar in een vroeg stadium.