Nieuws/Lifestyle
976003
Lifestyle

Nieuwe designbaas Lincoln

De Amerikaanse Ford-dochter Lincoln heeft stilzwijgend een nieuwe designbaas aangesteld. Vanaf nu vallen de ontwerpen van alle auto’s onder de verantwoordelijkheid van de Brit David Woodhouse.

Woodhouse volgt de Australiër Max Wolff op als designbaas. Wolff mag zich vanaf heden chief exterior design noemen. Hij was eerder verantwoordelijk voor de ontwerpen van de MKZ en MKC. Voor zijn werkzaamheden bij Lincoln, was hij werkzaam bij Cadillac.

Diverse modellen

Ook Woodhouse heeft gewerkt voor Cadillac, maar hij had ook contracten bij BMW, Mini, Volvo, Aston Martin, Land Rover en Jaguar. Zo tekende hij de Ford Shelby GR1, Ford Airstream, Ford Reflex, Lincoln Continental Concept, Lincoln Mk9 Coupe, Lincoln Aviator Concept, Cadillac Imaj Concept en de eerste Land Rover Freelander. Sinds 1999 werkt hij bij Ford, waar Lincoln onderdeel van is.

Opfrisbeurt

Het is aan Woudhouse om Lincoln meer een eigen gezicht te geven. Voorheen waren de verschillen tussen de Amerikaanse Ford-modellen en Lincoln-auto’s namelijk niet heel groot. Ford stelt voor de hele make-over 1 miljard dollar beschikbaar. Van dat geld kan Lincoln onder andere het modellenprogramma opfrissen.