Nieuws/Lifestyle
976054
Lifestyle

Corvette Museum toont vernielde sportwagens

Het National Corvette Museum presenteert de vernielde Corvette-modellen door toedoen van een zogeheten sinkhole eerst aan het publiek, voordat ze naar de reparateur gaan. Dat heeft museum-woordvoerster Katie Frassinelli gezegd in gesprek met de Detroit Free Press.

Kalksteen

Het museum werd onlangs getroffen door een sinkhole. Deze ontstaan door het instorten van holtes in de bodem door het oplossen van kalksteen in water. De sinkhole in het National Corvette Museum slokte liefst acht Corvette-modellen op.

April tot juli

Naar aanleiding van het voorval kreeg het museum verschillende verzoeken om de beschadigde auto’s te tonen, voordat ze weer in ere worden hersteld door General Motors. Het museum wil gehoor geven aan al die verzoeken door van april tot augustus de vernielde Corvettes te presenteren. Na de expositie gaan de sportwagens richting de speciale afdeling Mechanical Assembly, onderdeel van de General Motors Design, in Warren (Michigan) om vervolgens weer terug te keren naar het museum in Bowling Green (Kentucky).