Nieuws/Lifestyle
976058
Lifestyle

Droomrol voor Scholten van Aschat

Reinout Scholten van Aschat heeft een droomrol te pakken. De zoon van acteur Gijs Scholten van Aschat gaat de rol van Alfred Issendorf spelen in de verfilming van de bestseller Nooit meer slapen van Willem Frederik Hermans.

"Ik voel me zeer vereerd", vertelt acteur die eerder een Gouden Kalf voor zijn hoofdrol in De Heineken Ontvoering won. "Nooit meer slapen is een van de mooiste Nederlandse boeken die ik ken: een jongvolwassene die grip probeert te krijgen op het leven."

De regie is in handen van Boudewijn Koole, bekend van de speelfilm Kauwboy. De opnames van de Engelstalige film, die onder de titel Beyond Sleep wordt uitgebracht, vinden komende zomer plaats in Noorwegen. Dit hebben producent KeyFilm en distributeur WildBunch maandag bekendgemaakt.

Nooit meer slapen uit 1966 is een van de meest gelezen naoorlogse Nederlandse romans en wordt gezien als een van de belangrijkste boeken van W.F. Hermans. Het verhaal gaat over de overlevingstocht van de jonge geoloog Alfred Issendorf die in het moerassige noorden van Noorwegen op zoek gaat naar meteorieten. De ambitieuze jonge wetenschapper hoopt dat door de reis zijn naam aan een belangrijk wetenschappelijk bewijs zal worden verbonden.

Beyond Sleep moet in de loop van 2015 in première gaan.