Nieuws/Lifestyle
976096
Lifestyle

Extra jaar garantie voor eigenaren Porsche 911 GT3

Eigenaren van een nieuwe Porsche 911 GT3 kunnen niet alleen rekenen op een nieuwe motor, maar ook op een jaar extra garantie. De Duitse autofabrikant hoopt op deze manier eigenaren te compenseren voor het feit dat ze tijden niet hebben kunnen rijden, zo schrijft Porsche in een brief gericht aan klanten.

Brand

Porsche kondigde onlangs aan dat het alle motoren van de nieuwe 911 GT3 gaat vervangen omdat een motorstoring ervoor kan zorgen dat de auto spontaan in brand vliegt. Na het ontdekken van het euvel, werd klanten dringend verzocht om niet langer met de sportwagen te rijden. Direct daarna werd een onderzoek gestart. Al snel werd duidelijk dat een loszittende schroefverbinding de krukas beschadigde met als gevolg dat er motorolie kon lekken. Die olie vloog vervolgens door hitte in het motorruim in brand.

22 april

De enige oplossing is om bij alle 785 GT3’s de motoren te vervangen. In de brief laat Porsche weten dat de nieuwe motoren, met een geoptimaliseerde schroefverbinding, in de week van 22 april in productie gaan. “We zitten momenteel in de laatste logistieke fase”, meldt Tim Quinn van Porsche USA. Zodra alle motoren zijn gebouwd, kan Porsche beginnen met het uitleveren. "In Nederland gaat het om zes klantenauto's en een aantal exemplaren dat nog niet was uitgeleverd. De motoren worden in Nederland vervangen. Auto's hoeven dus niet terug naar Duitsland", aldus een woordvoerster.

Een aantal eigenaren heeft al aangegeven de auto niet meer te willen, ondanks dat Porsche een nieuwe motor aanbiedt.