Nieuws/Lifestyle
977608
Lifestyle

Focus RS houdt Ford bezig

Officieel is er nog geen groen licht, maar dat de techneuten van Ford graag een vervolg geven aan de Focus RS staat vast. Als hij zal komen, zijn we al weer enkele jaren verder.

“Er is op dit moment niets om over te praten”, zegt Ford Europa-topman Stephen Odell in gesprek met het Britse AutoCar. “Het is mooi dat we een goed verleden hebben met RS, maar nu is er niets over te zeggen.”

2,3 liter viercilinder

Insiders hadden het model in eerste instantie in 2015 verwacht. Maar dat is nooit door Ford bevestigd. Als hij komt, dan maakt hij vermoedelijk gebruik van de 2,3 liter EcoBoost-viercilinder turbomotor die in 2015 ook in de nieuwe Mustang komt te liggen, zo is het vage gerucht. In de Mustang levert deze vierpitter met directe inspuiting en variabele kleptiming 309 pk en 407 Nm.

De Focus RS verdween met de lancering van het huidige model in 2010. De fabrikant heeft inmiddels twee generaties gebouwd. Of de RS-aanduiding ook op het bestaande type terugkeert, is dus de vraag. De levenscyclus van de Focus is nog maar kort. Aan de andere kant, de RS-en kwamen altijd in de allerlaatste fase van het Focus-bestaan.