Nieuws/Lifestyle
977663
Lifestyle

Voor u gevonden: Alternatief voor G63 AMG 6x6

Toevallig geen 380.000 euro (zonder belastingen) over voor een Mercedes-Benz G63 AMG 6x6? Geen paniek, want er is een alternatief. En je houdt er 372.000 euro mee in je zak. Kun je bijvoorbeeld een huis van kopen.

We hebben het over deze zeswielige Range Rover uit 1973, waarvoor de huidige eigenaar 6.500 Britse pond wil vangen. Omgerekend komt dat neer op zo’n 8.000 euro.

Konijnen

De eerste eigenaar van deze bijzondere Range Rover was een Britse Lord. Hij gebruikte de auto voor het jagen op konijnen en fazanten in het noorden van Wales. Tegenwoordig verblijft de auto in Portugal.

Diesel

Oorspronkelijk had het model een 3,8 liter benzinemotor, maar aangezien die te dorstig was, kwam er een 4,0 liter dieselmotor is van Perkins. Hoewel de auto zes wielen heeft, heeft hij geen aandrijving op alle wielen. Alleen de voorste en middelste as hebben aandrijving. De auto is omgebouwd door het Britse bedrijf Car-Michael dat gespecialiseerd was in het modificeren van Range Rovers. In de periode 1971 tot half jaren ’90 zijn er ongeveer 400 exemplaren bij dit bedrijf omgebouwd naar zeswielers. Het ombouwen gebeurde vooral in opdracht van hulpdiensten zodat deze extra materialen konden vervoeren.

Iets meer geld

Deze bijna 2.000 kilogram zware Range Rover heeft de afgelopen 10 jaar in een garage gestaan. Er moeten een aantal zaken gerepareerd worden, waaronder de koppeling, remmen, het elektrische circuit en andere zaken. En oké, je moet dan misschien nog een paar duizend euro meer uitgeven, maar dat is nog altijd minder dan die peperdure G63 AMG 6x6 waarmee Autovisie TV onlangs door de smalle straten van Amsterdam reed.