Nieuws/Lifestyle
977786
Lifestyle

Eerste namen Encore Festival bekend

De eerste editie van Encore Festival brengt nationale en internationale artiesten naar NDSM-werf.

Vanochtend maakte ENCORE op FunX de eerste namen bekend van Encore Festival dat op 31 augustus plaatsvindt op de NDSM-werf in Amsterdam.

Onder andere Kid Ink, Adje, Mack Wilds, Full Crate x Mar en Jacques Greene zullen tijdens deze eerste editie van het festival live te zien zijn.

Namen

Eén van de headliners van het festival is rap- en internetsensatie Kid Ink, die eerder twee maal in een uitverkochte Melkweg stond. De uit L.A. afkomstige rapper bracht diverse mixtapes uit, scoorde een hit met 'Time Of Your Life' en dropte twee albums in eigen beheer. Begin dit jaar volgde het hitalbum ‘My Own Lane’, waarop Kid Ink samenwerkt met populaire acts als Pusha T en August Alsina,. Van eigen bodem zal Adje zijn opwachting maken. De Amsterdammer scoorde met ‘Hele Meneer’ dé clubhit van het jaar en bracht vervolgens zijn album ‘Vossig’, vol met dansvloerkrakers en keiharde hiphop, uit.

Ook de Amerikaanse zanger Mack Wilds brengt zijn hedendaagse R&B met een vleugje oldschool hiphop naar Encore Festival. Bij het grote publiek is hij bekend als acteur in de prijswinnende serie “The Wire”, maar intussen is hij niet meer weg te denken uit de urban scene. Zijn debuutalbum ‘New York: A Love Story’ is bekroond met een Grammy Award-nominatie voor Best Urban Contemporary Album.

Daarnaast zullen Full Crate x Mar live te zien zijn. Als DJ is Full Crate één van de terugkerende gezichten bij ENCORE, maar ook als producer is hij bijzonder getalenteerd. Zo maakte hij onlangs officiële remixes voor o.a. Jessie J en Beyoncé.

Tot slot werd vandaag bekend dat Jacques Greene optreedt op het festival. Deze jonge Canadese houseproducer maakte in razend tempo naam met optredens op grote Europese festivals.

Kaarten

Encore Festival is qua concept, programmering en beleving geheel in lijn van de ENCORE-avonden in de Melkweg.

Enkele uren na de aankondiging van Encore Festival waren alle - inclusief de extra vrijgegeven - early bird kaarten volledig uitverkocht.