Nieuws/Lifestyle
983628
Lifestyle

PSA Peugeot Citroën bezuinigt op toppensioenen

PSA Peugeot Citroën verlaagt de pensioenreserveringen voor de top van het bedrijf. Volgens de Franse krant Les Echos volgt de maatregel op de ophef over het buitensporige pensioen van voormalig CEO Philippe Varin.

De fabrikant verlaagde de pensioenreserveringen naar 16 miljoen euro voor 2013. Een jaar eerder was dat nog 70 miljoen euro.

In november kwam naar buiten dat voor het pensioen van Varin 21 miljoen euro was gereserveerd, maar na een storm van kritiek deed de oud-directeur daar afstand van.

Dongfeng

PSA Peugeot Citroën zit al een paar jaar behoorlijk in de problemen. Het concern, dat erg afhankelijk is van de Europese markt, heeft te kampen met tegenvallende verkopen en balanceert financieel op de rand van de afgrond.

In februari sloot het bedrijf een deal ter waarde van 3 miljard euro met het Chinese Dongfeng en de Franse overheid (die nu elk veertien procent van de aandelen hebben), waardoor het weer even lucht heeft. Onder leiding van de nieuwe directeur Carlos Tavares probeert PSA Peugeot Citroën momenteel 1,5 miljard euro te bezuinigen.