Nieuws/Lifestyle
983631
Lifestyle

Mercedes staat centraal op Goodwood Festival of Speed

Wat gaat er dit jaar de heuvel op tijdens het Goodwood Festival of Speed, dat ditmaal van 26 tot en met 29 juni wordt gehouden. Ontzettend veel lekkers, waaronder tenminste elf racewagens van Mercedes-Benz.

Het merk viert namelijk dat het 120 jaar aanwezig is in de autosport. Het kunstwerk voor Goodwood House zal dan ook in het teken staan van de historische ‘zilveren pijlen’ en onder andere een W125 en W165 Grand Prix-wagen uit de jaren dertig, een CLK GTR en een McLaren Formule 1-auto doen mee aan de heuvelklim.

D-Type

Andere merken die prominent aanwezig zijn, zijn Maserati en Jaguar. Zo presenteert de Britse luxefabrikant een collectie zeldzame D-Type-racewagens en viert het merk met de drietand zijn honderdjarig bestaan met een tentoonstelling van twintig zeldzame wedstrijdauto’s.

Heuvelklimrecord

Peugeot heeft zijn pijlen gericht op het heuvelklimrecord dat Nick Heidfeld in 1999 op 41,6 seconden zette met zijn McLaren MP4-13 Formule 1-auto. Sébastien Loeb verschijnt aan de start met de monsterlijke Peugeot 208 T16 die afgelopen jaar het Pikes Peak-record verpletterde.

Formule 1

Daarbij zijn er tenminste acht Formule 1-teams aanwezig, nemen Audi, Toyota en Porsche hun Le Mans-racers mee en stuurt Bentley zijn Continental GT3 de heuvel op.

BMW i8

Straatauto’s zijn er uiteraard ook. Zo verscheept Honda de originele en de nieuwe NSX naar Goodwood, doet BMW met de i8, M3 en M4 mee aan de heuvelklim en vechten de McLaren P1 en Porsche 918 het uit.

Landgoed

Het Goodwood Festival of Speed wordt gehouden op het landgoed Goodwood in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk (West Sussex). Lord March, de beheerder van het kasteel, begon het evenement daar in 1998 op zijn eigen oprijlaan. Het is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest populaire klassieke evenementen.