Nieuws/Lifestyle
983693
Lifestyle

Rolls-Royce Wraith Convertible komt voorlopig niet

De marktintroductie van de Wraith Convertible laat nog zeker twee jaar op zich wachten. Dat laat Rolls-Royce-baas Torsten Müller-Ötvös aan Autovisie weten. De prestigieuze autobouwer heeft geen capaciteit om de open vierzitter te bouwen.

Tegen Autovisie zegt Müller-Ötvös dat Rolls-Royce door de hoge vraag naar de huidige modellen geen mogelijkheden heeft om de Wraith Convertible te vervaardigen. "Ik zou gek zijn om de auto nu voor te stellen, want ik kan hem niet leveren", aldus Müller-Ötvös. "Het duurt nog minimaal twee jaar voordat de cabriolet op de markt komt. Dat die komt, is zeker. Maar we hebben even de tijd nodig.”

Productieplafond

Rolls-Royce bouwde afgelopen jaar dik 3.600 auto’s, maar veel meer zit er voorlopig niet in. Het merk heeft zijn productieplafond zo goed als bereikt. Het merk bekijkt nu hoe het meer auto’s in Goodwood kan gaan bouwen. Ondanks dat de orderportefeuille van de BMW-dochter goed is gevuld, bedraagt de levertijd vier tot vijf maanden.

Instapmodel

Müller-Ötvös geeft aan dat het programma van Rolls-Royce nooit naar beneden toe zal worden uitgebreid. De Ghost is het instapmodel van het merk. ”Onze klanten willen exclusiviteit. Zij kopen een kunstwerk dat je niet op elke straathoek wilt tegenkomen", aldus de CEO.