Nieuws/Lifestyle
983713
Lifestyle

Mercedes gaat leveringsprobleem CLA oplossen

Mercedes-Benz gaat eindelijk iets doen aan de oplopende levertijden van de CLA. De fabrikant introduceert in zijn Hongaarse fabriek een derde ploegendienst, waarmee de output van de CLA eindelijk op de vraag wordt afgestemd.

In Europa en de Verenigde Staten verkoopt de Mercedes CLA boven verwachting, waardoor een wachttijd van minimaal vijf maanden geen uitzondering is. De fabrikant heeft echter niet eerder kunnen reageren om de productie te verhogen. Werken op zaterdagen was tot nu toe het enige middel om extra auto's te produceren. De derde ploegendienst zal in mei worden gestart. Het bedrijf geeft al aan dat de zaterdagdiensten niet worden gestopt.

Familie

In Hongarije bouwt Mercedes ook de B-Klasse. De technisch gelijke A-Klasse en GLA komen uit Duitsland, waar al eind 2012 een derde shift werd ingevoerd om aan de vraag te kunnen voldoen. Voor de productie van de A-Klasse schakelt de autobouwer het Finse Valmet Automotive Inc. in, waardoor 100.000 extra voertuigen in een periode van drie jaar worden gemaakt.