Nieuws/Lifestyle
983736
Lifestyle

Jeep Cherokee vanaf 45 mille

De nieuwe Jeep Cherokee steekt halverwege april de oceaan over en meert aan bij de Nederlandse dealers. De Amerikaanse SUV is er dan vanaf 44.990 euro.

De Cherokee is leverbaar met de keuze uit twee motoren, een 3,2 liter V6 met 272 pk en een 2,0 liter turbodiesel viercilinder met 140 of 170 pk. De minst sterke van de diesels moet minimaal 44.990 euro kosten en is dan gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak die de voorwielen aandrijft. De 170 pk-versie wordt standaard met een negentraps automaat en vierwielaandrijving geleverd en is er vanaf 52.990 euro. De 3,2 liter V6 kost 67.490 euro.

Uitrusting

Jeep biedt de Cherokee aan in drie uitrustingsniveaus: Longitude, Limited en Trailhawk. Als basisversie (Longitude) heeft de SUV standaard onder meer 17 inch lichtmetalen wielen, parkeersensoren, een touchscreen, een audiosysteem met zes speakers en climate control. De Limited voegt daar een met leer bekleed interieur aan toe, 18 inch lichtmetalen wielen, xenonverlichting en een groter touchscreen. De Trailhawk is bedoeld voor ruw terrein en heeft onder andere lage gearing met kruipfunctie, Hill Descent Control en extra bescherming onder de auto.

Autovisie TV reed onlangs met de nieuwe Jeep Cherokee. Bekijk de video van de die Cherokee hier.