Nieuws/Lifestyle
983897
Lifestyle

Bonnie & Clyde in zoel Texas

Filmrecensie| Ain't them bodies saints

Het jonge stel Bob en Ruth vormt in de jaren 70 een succesvol misdaadkoppel op het Texaanse platteland. Ruth is zwanger wanneer het misgaat: tijdens een poging te ontsnappen aan de politie, schiet zij een sheriff neer. Bob neemt de schuld op zich en belandt in de gevangenis. Hij moet een straf uitzitten van 25 jaar. Ruth blijft achter en voedt hun kind alleen op.

De liefde blijft. Ze schrijven elkaar hartstochtelijke brieven en de stille, onpeilbare Ruth geeft alle liefde aan hun kindje. De sheriff die zij ooit neerschoot, heeft meer dan gemiddelde interesse voor haar, ook al voordat Bob uit de gevangenis weet te ontsnappen. Daar broeit iets, maar Ruth wacht natuurlijk op Bob.

Casey Affleck speelt de dromerige, charmante boef aanstekelijk en zijn mysterieuze Ruth (Rooney Mara) is ook erg genietbaar.

Echt spannend is Ain't them bodies saints niet en het plotje is dun, maar niettemin maakte David Lowery een fijn, kabbelend drama met fraaie Texaanse landschappen en veel ondergaande en opkomende zonnen. Bepaald geen straf dus.