Nieuws/Lifestyle
985160
Lifestyle

Guus’ 'Groots'-band: perfect ingespeeld team

Nee, geen groentjes in de gelederen van Guus. In Brabant geloven ze in samenwerkingen op basis van vriendschap en vertrouwen. Zo kennen de bandleden elkaar en hun frontman dus al jaren en opereren als een perfect op elkaar ingespeeld team. We gaan de rij eens langs.

Het kloppende hart van de sinds eind 2001 Vagantloze Meeuwis wordt gevormd door drie man: Guus zelf, pianist Jan-Willem Rozenboom en gitarist JW Roy. Gedrieën tekenen ze al jaren voor de songwriting en ook op het podium kan Guus niet meer zonder dit tweetal. Beiden zingen bovendien mee op de achtergrond en beiden zullen met hun frontman voor hun miljoenste  bezoeker spelen dit jaar.

Pal achter dit tweetal staat Marc Meeuwis, broer van Guus en percussionist van de band. Net als in de tijd van Vagant dus, van die oude band zijn alleen hij en Jan-Willem Rozenboom nog over overigens. En Martijn Bosman slaat tegenwoordig de maat binnen de band.

Buiten Meeuwis zelf en JW Roy beschikt de Brabander over nog twee gitaristen in het Philips Stadion, de talentvolle Zeeuw Angelo de Rijke (die een paar jaar geleden nog deel uitmaakte van Anouk’s jonge hondenband) en de ervaren Stefan Blankestijn, die ook al heel waten jaren dient onder Guus. Voor bassist Hein Offermans kan hetzelfde worden gezegd. Edwin Beekmans completeert het stel tenslotte op toetsen, wat er in de praktijk op neerkomt dat hij vaak achter zijn Hammond-orgel te vinden is.