Nieuws/Lifestyle
985230
Lifestyle

Dwars door het Autovisie-archief: Lancia Fulvia

Een Lancia Fulvia Coupé 1.3 werd deze week gespot met #Autospot op Instagram. In 1970 reden we de Fulvia sedan, met dezelfde 1,3 liter motor.

V4

"Er huist een heel opmerkelijke, bijzonder compacte machine onder de motorkap van de Fulvia." Zo begonnen we de test destijds. De motor was ook écht iets bijzonders, de Lancia had namelijk een V4, een motortype dat weer terugkomt in de nieuwe Porsche 919 Le Mans racer. We vervolgden: "Voor de Lancia-kenners en liefhebbers van mooi automechaniek is de vier-cilinder geen onbekende: het is de vergrote, ietwat gemoderniseerde Appia-motor, die al voor de oorlog als hoogst revolutionair ontwerp het licht zag."

Comfort

De Fulvia Coupé die afgelopen week werd gespot was meer gericht op sportiviteit, de sedan was daarentegen juist ingesteld op comfort. "Al eerder is in deze test opgemerkt dat de Fulvia nadrukkelijk de eigenschap 'comfort' in zijn blazoen voert en dat zou eigenlijk al voldoende moeten zijn om dit hoofdstukje op bevredigende wijze te verantwoorden." Wat zullen we zeggen... Het waren andere tijden.

Lees de volledige test hieronder!

 

KLIK HIER ALS DE DIGITALE PUBLICATIE NIET ZICHTBAAR IS