Nieuws/Lifestyle
987646
Lifestyle

Groen licht voor Opel Astra OPC Extreme

Opel heeft al groen licht gegeven voor de Astra OPC Extreme. Met name Engeland is een belangrijke markt voor zo’n model, aangezien hot hatches en performance georiënteerde modellen daar populair zijn.

2015

De meer dan 300 pk sterke Astra OPC Extreme gaat in een oplage van tussen de 50 en 300 units gebouwd worden. Een en ander is afhankelijk van de vraag naar het model. Als de auto komt, dan is het nog wel even wachten. Hij komt namelijk op z’n vroegst begin 2015 op de markt. Of hij ook naar Nederland komt, is nog niet duidelijk. "We zeggen zeker geen nee, maar een en ander is nog afhankelijk van de definitieve productieversie. De prijs kan namelijk flink hoger uitvallen als de CO2-uitstoot stijgt", zegt de woordvoerder van Opel tegen Autovisie.

Eigenschappen

Of de productieversie net zo extreem wordt als het prototype is niet bekend. Het studiemodel was in ieder geval voorzien van een verschillende carbon elementen om het gewicht te drukken. Zo is het dak (slechts 2,3 kg) en ook de zijschermen (700 gram) van carbon gemaakt. Verder heeft de hot hatch een diffuser, frontspoiler, 19 inch schoeisel met 245/40-banden van Hankook, Recaro-kuipstoelen met zespuntsgordels, verstelbare schokdempers en een Brembo-remsysteem. Ten opzichte van de reguliere Astra OPC weegt hij 100 kilogram minder. Wat de auto moet gaan kosten is nog niet duidelijk, maar aangezien de gewone versie 44.095 euro kost, zal de Extreme richting een halve ton gaan.