Nieuws/Lifestyle
987773
Lifestyle

Chrysler wil 93 bijzondere Vipers slopen

VIDEO -  Halverwege de jaren 90 kregen 93 scholen in Amerika een Viper cadeau van Chrysler voor educatieve doeleinden. Nu moeten al die auto's worden gesloopt.

Eigendom

De scholen zijn nu in rep en roer en willen liever geen afstand nemen van hun Viper. Toch zijn de auto's officieel nog steeds van Chrysler en dus mag het bedrijf bepalen wat er mee gaat gebeuren. Tegen het Amerikaanse ABC News vertelt Norm Chapman, een professor aan een van de universiteiten, dat er twee ongelukken met de auto's zijn gebeurd en Chrysler - het is immers Amerika - enorme claims aan zijn broek heeft hangen. Officieel laat Chrysler weten dat er niks meer van de auto's te leren valt, omdat de techniek ruim twintig jaar oud is. De scholen hebben twee weken de tijd gekregen om de auto's te slopen en bewijs ervan bij Chrysler in te leveren.

Bijzonder

Alle auto's zijn - officieel - nooit de weg op geweest. Dat was reden voor autoverzamelaar en TV-presentator Jay Leno om Chrysler een bod te doen op een van de auto's. Dat bod werd neergeslagen, net als de roep van de universiteiten om de auto's te sparen. In een reactie laat Chrysler weten dat de Vipers altijd maar tijdelijk beschikbaar werden gesteld en ze uiteindelijk sowieso gesloopt gingen worden. Het zijn namelijk geen productiewagens. Er zijn al enkele exemplaren gesloopt, getuige de video's hieronder. Een aantal studenten is inmiddels een petitie gestart om de Vipers te redden. Andere universiteiten hopen dat de Amerikaanse overheid zich ermee gaat bemoeien.

KLIK HIER ALS DE VIDEO NIET ZICHTBAAR IS

KLIK HIER ALS DE VIDEO NIET ZICHTBAAR IS

KLIK HIER ALS DE VIDEO NIET ZICHTBAAR IS

 

Wat vind jij, moeten de Vipers gered worden of is het maar goed dat de prototypes worden gesloopt? Laat het weten in de reacties!