Nieuws/Lifestyle
987844
Lifestyle

‘HIG Capital geïnteresseerd in Nürburgring’

Het in Miami gevestigde investeringsbedrijf HIG Capital zou interesse hebben in de Nürburgring, zo meldt het Duitse blad Wirtschaftswoche. HIG Capital zou zelfs een bod hebben gedaan van zo’n 70 miljoen euro. Elke Schmitz en Pietro Nuvoloni, betrokken bij de overname van de Nürburgring, kunnen de interesse van het investeringsbedrijf  echter niet bevestigen.

HIG Capital zou 70 miljoen euro hebben geboden op alle onderdelen van de Nürburgring. Het gaat hier om de 20,8 kilometer Nordschleife-baan, het GP-circuit, de Ring-Boulevard, een recent gebouwd 4-sterrenhotel en het nabij gelegen vakantiepark. HIG Capital doet echter geen uitspraken over de geldsom. Of die 70 miljoen euro te weinig wordt geacht door de curatoren is niet bekend, maar volgens Wirtschaftswoche zien zij liever een geldbedrag met minimaal drie cijfers voor de komma.

Privacyoverwegingen

Namen van investeerders worden uit privacyoverwegingen niet genoemd. “Prof. Dr. Dr. Thomas B. Schmidt en Jens Lieser zijn nog steeds aan het onderhandelen met potentiële investeerders. Een besluit is nog niet genomen”, zegt Elke Schmitz tegen Autovisie. Het is aan de nieuwe investeerders om te zorgen dat de Nürburgring op lange termijn op een positieve manier wordt ontwikkeld en dat het weer een financieel gezonde speeltuin wordt voor de autoliefhebber. Niet alleen de werknemers van de Nürburgring, maar ook de omgeving zal hiervan profiteren, want voor lokale en regionale horeca en hotels is de ring een belangrijke bron van inkomsten.