Nieuws/Lifestyle
992904558
Lifestyle

Recept van de dag: Kalfsgehaktschnitzel

Ja, je moet wel bij een goeie slager zijn, want kalfsgehakt zie je niet overal meer. Ergens in mijn jeugd herinner ik me dat er bij ons thuis ballen werden gedraaid van een mengsel van mager rundergehakt en kalfsgehakt. Fijn vlees met zacht vet. Eigenlijk een beetje alsof je ballen draaide van wagyu vlees. Dit gerecht komt uit Italië waar men gelukkig nog dol is op kalfsvlees.

Meng het gehakt met knoflook, peterselie, zout en peper, wat tomatenpuree en ei. Doe het brood in een kom en schenk er wijn bij. Laat weken. Iets uitknijpen en dan door het gehakt mengen.

Maak er nu 4 platte schnitzels van en haal die door het broodkruim. Bak in de olijfolie aan twee kanten lichtbruin. Dan de deksel op de pan en zachtjes een minuut of vijf doorgaren.

Dit serveer je met een daverende groene salade die je het liefst zelf buiten hebt geplukt. Ik zag dat een aantal plukcursussen nu ook online kunnen worden gevolgd. Rucola (laatst zag ik een kruidenboek uit 1600 waarin rucola simpelweg raket heette) met wat blaadjes van de paardenbloem is al heel lekker fris. Ach, je bedenkt wel wat. Bij de schnitzel natuurlijk wat plakjes citroen!

Nodig voor 4 personen:

• 400 gr kalfsgehakt

• peterselieblad,

fijngesneden

• 1 teen knoflook, klap er op,

fijngesneden

• 1 eetl tomatenpuree

• 1 ei, losgeklopt

• 4 stukken brood

zonder korst

• 0.60 dl witte wijn

• 5 eetl paneerkruimels

• zout en peper

• olijfolie