Nieuws/Lifestyle
995066
Lifestyle

Amerikaan vindt peperdure Ford GT40

Kijk, dat gebeurt ons nou nooit. Een Amerikaan heeft een uiterst zeldzame Ford GT40 gevonden in een Californische garage. De oude racer was omringd door rotzooi en kartonnen dozen.

En het is niet zomaar een Ford GT40… De schuurvondst is chassisnummer 1067, één van drie gebouwde GT40 Mk1-modellen met een Mk2-achterzijde en de enige nog bestaande.

Bovendien is chassisnummer 1067 de laatste GT40 uit 1966 en de laatste met een serienummer van Ford. Latere GT40’s hadden allemaal een serienummer van J.W. Automotive Engineering.

Kapers op de kust

De zeldzame Ford is ongeveer een jaar geleden gevonden door de Amerikaanse Tom Shaughnessy. Echter, hij is nu pas de eigenaar geworden van de bijzondere GT40.

Er waren namelijk andere kapers op de kust. En die hebben het afgelopen jaar tegen Shaughnessy opgeboden om chassisnummer 1067 te kunnen kopen van de vorige eigenaar, een gepensioneerde brandweerman die de auto al sinds 1975 in het bezit had. Wat Shaughnessy voor de GT40 heeft betaald, wil hij niet zeggen. Alleen dat de auto “erg duur” was.

Motorproblemen

Volgens de vorige eigenaar stond de GT40 al sinds 1977 stil wegens motorproblemen. En aangezien de man met zijn gezondheid kwakkelde, is het er nooit van gekomen de auto te repareren.