Nieuws/Lifestyle
995379
Lifestyle

Fiat toont stoere Panda Cross

Fiat heeft de Panda 4x4 een nog stoerder uiterlijk gegeven, zodat hij zich nog beter thuis voelt op de onverharde paden.

De Cross valt meteen op door zijn grotere banden en toegenomen bodemspeling. Verder is ook de voorzijde onder handen genomen met nieuwe bumper, lichtunits en mistlampen. Aan de zijkant zijn de wielkasten extra breed gemaakt en de achterzijde is ook voorzien van een nieuwe bumper, lampen en uitlaten. De auto staat op 15 inch vijfspaaks wielen.

Motoren

Het nieuwe model is straks leverbaar met twee motoren. Klanten kunnen kiezen tussen een benzineversie met 0.9 TwinAir Turbo met 90 pk en 145 Nm koppel of 1.3 MultiJet II turbo dieselmotor met 80 pk en 190 Nm.

Ondergrond

Het terreinselectiesysteem moet ervoor zorgen dat de Cross op elke ondergrond uit de voeten kan. Hierbij kan de bestuurder kiezen voor drie rijmodi: Automatisch, waarbij de auto zelf bepaald, Lock 4WD, waarbij er maximaal gebruik wordt gemaakt van de vierwielaandrijving en Hill Descent voor het optimaal afdalen van heuvels. Het elektronische differentieel en het aangepaste ESP moeten verder helpen met het offroaden.

Fiat laat de Panda Cross zijn publieksdebuut beleven op de autoshow in Genève die begin maart van start gaat.