Nieuws/Lifestyle
995428
Lifestyle

Seat-topman Stackmann:

"We werken hard aan de uitbreiding van het Seat-programma"

Dertig jaar Ibiza, zestig jaar productie in Martorell, reden voor een feestje bij Seat, maar dat de Spaanse autobouwer eindelijk weer lekker scoort, is het beste ingrediënt voor een goede fiesta.

Dikke plussen in tal van landen, waaronder op de zo belangrijke thuismarkt – 6 % omhoog. In een Europese markt die 1,8 % daalde, steeg de afzet van Seat met 11 %, We vroegen Jürgen Stackmann, topman van Seat, hoe hij het tij heeft kunnen keren. ''Natuurlijk profiteren we van het aantrekken van de economie, met name in Spanje. Maar het is meer dan dat. Seat biedt een mooie productlijn aan. Met de Cupra is het Leon-programma voltooid. De Mii verkoopt goed, en ook de Ibiza doet het nog best. Maar we zijn er nog niet. Seat heeft een productiecapaciteit van 500.000 auto's. In 2013 bouwden we er 355.000", aldus de van Skoda afkomstige Stackmann.

Offensief

Blij dat de productie van de Audi Q3 bij Seat plaats heeft? ’’Nogal. Maar we werken ook hard aan de uitbreiding van onze eigen lijn. Ik kan daar helemaal niks over zeggen, maar reken op flink wat nieuws in de nabije toekomst.'' Het lijkt in de lijn der verwachting dat Seat werkt aan een SUV-achtige auto. Die zou zomaar de toekomstige, nieuwe Skoda Yeti als basis kunnen hebben. Ergens in 2015 krijgen we de nieuwe Ibiza te zien. En dan krijgt dit jaar nog een fors deel van het Seat-gamma tal van aardgasversies.