Nieuws/Lifestyle
995529
Lifestyle

Rinspeed XchangE is rijdende kantoor van de toekomst

Vrijwel elke jaar neemt Rinspeed een opvallende concept car mee naar de autoshow in Genève en dit jaar is geen uitzondering. De Rinspeed XchangE is een voorbeeld van een rijdend kantoor.

Het model is gebaseerd op de volledig elektrische Tesla Model S. Rinspeed is van mening dat het niet lang kan duren voordat auto's volledig autonoom kunnen rijden. Dat betekent dat bestuurders dan iets anders kunnen gaan doen. Daarom zijn de standaard stoelen vervangen door zetels die ook in de business class van vliegtuigen zijn te vinden. Deze comfortabele stoelen kunnen in twintig verschillende posities worden gezet, variërend van volledig rechtop achter het stuur tot bijna liggend en 180 gradcen gedraaiden richting de achterruit.

Filmpje kijken

Dat kijken naar de achterruit heeft een functie, want dankzij een groot 32 inch beeldscherm kan daar een rustig een filmpje worden bekeken. Het interieur beschikt over vier beeldschermen, waarop onder andere de navigatie en entertainment bediend worden.

Ook opvallend is het plexiglazen dak. Deze is voorzien van een speciale coating, waardoor het glinstert in alle kleuren van de regenboog. Een reeks ingebouwde gekleurde LED'jes in het interieur zorgen verder voor sfeerverlichting die kan worden aangepast aan elke emotie.

Showcase

De Rinspeed XchangE staat begin maart op de autoshow in Genève te pronken. Er zijn geen productieplannen voor het model, want de concept car is vooral gebouwd om de gebruikte technieken tentoon te stellen.