Nieuws/Lifestyle
995660
Lifestyle

Mazda CX-3: op termijn ook voor Europa

Dat het succes van de CX-5 binnen Mazda naar meer smaakt, is bekend. De Japanners brengen op korte termijn een compactere SUV, de CX-3. Volgens een Japans medium zal die softroader nog dit jaar op de thuismarkt komen. Europese geïnteresseerden dienen nog even geduld uit te oefenen.

Met de CX-3 wil de autobouwer zich eerst op de Japanse markt richten. Vervolgens zijn de exportlanden, zoals Europa, aan de beurt. Mogelijk wil Mazda voorkomen dat de CX-3 met enorme levertijden zal kampen in de verschillende landen, zoals de autobouwer ervaart met de 3 die in korte tijd in de belangrijkste verkooplanden op de markt is gekomen. Pas wanneer de productie loopt en de Japanse vraag kan worden beantwoord, gaat de concurrent van de Opel Mokka en Renault Captur de boot op.

Zomer

Mazda zal de auto al deze zomer tonen, stelt het Japanse Nikkei business. Daarmee komt de auto nog voor de compleet nieuwe 2 op de markt. Niet écht verrassend, aangezien beide modellen dezelfde technische basis hebben. Voor Europa zal de auto met een dieselmotor uitkomen.

CX-familie

De CX-lijn van Mazda bestaat momenteel uit een CX-5, CX-7 en CX-9. In Nederland levert de fabrikant alleen de '5', de '7' en '9' zijn uit het programma gehaald.