Nieuws/Lifestyle
995665
Lifestyle

Eerste testnotities: Fiat 500L Beats edition

Voor de 500L reeks introduceert Fiat twee nieuwe motoren die beide 120 pk leveren. De ene is een 1.4 T-jet benzinemotor, de andere een 1.6 Multijet diesel. Beide motoren beschikken over een turbo. Beide motoren zijn leverbaar in een nieuwe hippe versie van de 500L, de Beats Edition.

Loepzuiver

Die is gebaseerd op de Trekking en ziet er wat hipper uit dankzij twotone zwartgrijze lak, mat of glanzend. Grootste verleiding moet natuurlijk de Beats Audio installatie zijn. Die heeft een totaal vermogen van 520 watt verdeeld over speakers in de portieren, aangevuld met een subwoofer in de kofferbak. En toegegeven het systeem klinkt als een klok, zelf als er geen hiphop van Beats eigenaar Dr. Dre uit de speakers klinkt. Ook klassiek pianospel komt loepzuiver door.

120 pk Multijet diesel

Over de Multijet diesel met 120 pk kunnen we al even enthousiast zijn. Vermogen is er voldoende voorhanden voor een zeer vlotte rijstijl en dankzij een koppel van 320 nm dat al vroeg beschikbaar is, kun je de fiat ook best schakellui rijden. Toch moet je voor het echte opschieten boven de 2000 toeren blijven. Hoe dan ook, de motor past heel goed in die niet heel lichte 500L. Vanaf medio april zijn de nieuwe motoren en de beats Edition leverbaar.

 

Lees binnenkort in Autovisie Magazine meeer over de nieuwe motoren in de Fiat 500L.