Nieuws/Lifestyle
995944
Lifestyle

Kwart eeuw Land Rover Discovery moet gevierd worden

Op het moment dat Land Rover de Discovery voortaan gewoon Discovery noemt -dus zonder cijfer achter de naam- viert de terreinreus zijn 25e verjaardag. En niet geheel toevallig met een actiemodel dat dan ook nog eens '25' in de extra benaming draagt. Land Rover introduceert de Discovery XXV Special Edition.

In een gelimiteerde oplage rolt binnenkort de XXV Special Edition in Groot-Brittannië van de band. De auto is herkenbaar aan één van de vier carrosseriekleuren (Causeway Grey, Santorini Black, Fuji White en Indus Silver) in combinatie met een in Narvik Black gespoten grille-omlijsting en buitenspiegelkappen, alsmede in Dark Atlas uitgevoerde luchtroosters. Als kers op de appelmoes geeft Land Rover de SUV zilverkleurige dakrails, 20 inch lichtmetalen wielen en een roestvrijstalen bumper. Natuurlijk ontbreekt op de koets de XXV-badge niet.

Windsor

Binnenin gaat het feestgedruis verder met de HSE-aankleding, die voor deze keer is aangevuld met zogeheten Windsor-lederen bekleding voor het dashboard, het stuurwiel en de deurpanelen. Er is keuze uit de smaken Ebony, Cirrus of een combinatie van beide.

De levering start deze zomer.

Drie edities

De Land Rover Discovery verscheen in 1989 op de markt. De eerste editie bleef tot 1998 in productie en maakte plaats voor een compleet nieuw model. De driedeursvariant kwam te vervallen. In 2004 arriveerde de derde generatie, die door een facelift in 2009 inmiddels Discovery 4 heette. Sinds de restyling eerder dit jaar is het cijfer in de naam verdwenen. Land Rover wil de naam Discovery in de toekomst voor al zijn SUV's gaan gebruiken, zoals Range Rover staat voor de luxe-SUV's van het merk.