Nieuws/Lifestyle
996752
Lifestyle

Qoros 3: focus op Golf

Het Chinese automerk Qoros neemt de nieuwe 3 hatchback mee naar de Autosalon van Genève over twee weken. Ondanks dat de auto's in Europa nog niet worden uitgeleverd, wil het merk ons wel vast lekker maken.

Tweede model

De Qoros 3 hatchback is het tweede model van het merk. Vorig jaar werd de sedan getoond en daarvan worden nu de eerste exemplaren afgeleverd. Met een lengte van 4,40 meter is de vijfdeurs ruim 20 centimeter korter dan de sedan, die op hetzelfde platform is gebouwd. Die auto is namelijk 4,615 meter lang. Overigens hoort hij wel bij de grotere hatchbacks. Een Volkswagen Golf is bijvoorbeeld 4,255 meter lang, de Peugeot 308 is 4,253 meter lang en de Ford Focus is 4,358 meter lang. De Mazda 3 is langer, met 4,465 meter.

1.6

Net als de sedan heeft de hatchback ook altijd een 1,6 liter viercilinder. Deze is zowel atmosferisch als met turbo's te krijgen en ook met een handgeschakelde en automatische zesversnellingsbak. Hij wordt op dezelfde productielijn in elkaar gezet als de sedan. Halverwege dit jaar moet de eerste vijfdeurs 3 de weg op gaan. Op termijn moet hij ook naar Europa komen. Prijzen zijn nog niet bekend.