Nieuws/Lifestyle
996756
Lifestyle

Volkswagen: niet bij bond, dan nieuw model

Als de medewerkers van een Volkswagen-fabriek in het Amerikaanse Chattanooga zich niet laten vertegenwoordigen door de UAW (een vakbond), gaat Volkswagen in die fabriek de opvolger van de Tigiun bouwen. Dat zegt de Amerikaanse senator Bob Corker.

SUV

De auto die er gebouwd zou gaan worden is de opvolger van de Tiguan, waarvan de verlengde uitvoering speciaal voor de Amerikaanse markt wordt ontwikkeld. Dat wordt dan een productielijn die nog vele jaren zal draaien, aangezien het om een volledig nieuw model op basis van de MQB-architectuur gaat. Laten de medewerkers zich wel vertegenwoordigen door de UAW, dan is de kans groot dat de productie van de crossover in Puebla, Mexico plaats zal gaan hebben. Als de nieuwe auto er gebouwd gaat worden, dan komen er 1.500 nieuwe banen bij.

Politiek spel

Senator Bob Corker (van Tennessee, waar Chattanooga in ligt) wil nu dat de medewerkers zich tegen de bond keren. Volkswagen heeft een aantal weken geleden al bekend gemaakt dat de keuze van de werknemers geen invloed heeft of de fabriek nu wél of níet een nieuw model mag gaan bouwen. Corker spreekt dat nu hardop tegen.

Er mogen in totaal 1.550 werknemers stemmen. De uitslag wordt deze week nog bekendgemaakt.