Lifestyle/Reizen
996853677
Reizen

Een derde Nederlanders rijdt liever niet in buitenland

Duitsers die met hoge snelheid over de Autobahn sjezen, links rijden in Engeland, ellenlange tunnels in Zwitserland of verkeerschaos op de Parijse Périphérique. Veel Nederlanders vinden autorijden in het buitenland best spannend.

Vergelijkingssite Autoverzekering.nl deed met het oog op de zomervakantie onderzoek naar het rijgedrag van Nederlanders in binnen- en buitenland. Daaruit blijkt dat bijna een derde van de ondervraagden (31%) over de grens niet ontspannen achter het stuur zit.

Commentaar

Een autorit op de buitenlandse wegen wordt als extra stressvol ervaren wanneer de persoon op de bijrijdersstoel of achterbank ongevraagd commentaar geeft op het rijgedrag. Een ruime meerderheid van de Nederlanders (61%) vindt het irritant als anderen zich daarmee bemoeien. Zelf geeft maar een kwart toe zo’n bijrijder te zijn; vrouwen (35%) vaker dan mannen (17%).

Auto-ongeval

Nederlanders komen helaas niet altijd zonder brokken aan op hun eindbestemming. Zo heeft een kwart ooit een aanrijding met een ander voertuig gehad. Bij mannen ligt dit percentage bijna tien procent hoger dan bij de vrouwen. Ook heeft acht procent van de Nederlanders weleens een auto total loss gereden.