Nieuws/Lifestyle
996857
Lifestyle

Geen nieuwe Volkswagen-modellen met TwinCharger

De Engine of the Year 2009 én 2010 wordt nu onder andere in de Jetta en Beetle van Volkswagen gebruikt, maar het eind is in zicht. Binnen de MQB-architectuur is geen ruimte meer voor de viercilinder met turbo én supercharger.

Niet voor MQB

De benzinemotor met supercharger én turbocharger komt niet in de volgende generatie modellen van Volkswagen te hangen. "Hij wordt niet geleverd in auto's met het MQB-platform", vertelt de Nederlandse woordvoerder van het merk aan Autovisie. Dat platform wordt onder meer gebruikt voor de nieuwe Golf, de Golf Sportsvan, de Audi A3, de Seat Leon en de Skoda Octavia, kortweg alle compacte modellen met een dwarsgeplaatste motor voorin. "De krachtbron is op dit moment leverbaar in de Beetle, de Jetta, de CC en de Polo GTI." De vernieuwde Polo GTI krijgt de motor niet meer, maar een 1.8 TSI.

Enkele jaren

Aangezien de Jetta, Beetle en de CC de komende jaren nog gewoon in productie blijven, hoef je niet te verwachten dat de motor opeens gaat verdwijnen. "Hij blijft nog minimaal enkele jaren gewoon in productie." Maar dat de acht jaar geleden gelanceerde krachtbron verdwijnt, staat vast.