Nieuws/Lifestyle
996918
Lifestyle

"Overeenstemming tussen Peugeot en Dongfeng"

PSA Peugeot Citroën, Dongfeng en de Franse staat zijn er uit. Er komt vier miljard euro aan vers kapitaal beschikbaar voor PSA en de samenwerking met de Chinese partner wordt verder uitgebouwd, zo geven betrokkenen aan persbureau Reuters aan.

De overeenkomst zal op 18 februari aan de top van Peugeot worden bekend gemaakt, meldt het persbureau. Op dezelfde dag ondertekenen de partijen een niet-bindende memorandum of understanding.

Crisis

PSA Peugeot Citroën, dat al geruime tijd in zwaar weer verkeert door de langdurige crisis in Europa, heeft dringend geld nodig om te kunnen overleven. De geplande deelname van Dongfeng en de Franse regering in de onderneming is een redmiddel, waarop alle hoop na het mislukken met de deal met General Motors is gevestigd.

Azië

Peugeot en Dongfeng zijn geen onbekenden van elkaar. De twee hebben momenteel een joint venture voor de fabricage en verkoop van modellen in China. De extra investeringen die de Chinese autobouwer wil doen, moet Peugeot helpen om ook elders in Azië een sterke positie te krijgen.