Nieuws/Lifestyle
996919
Lifestyle

Trainingspakken voor Lexus RC

Lexus reist af naar de Autosalon van Genève (6-16 maart) en neemt mee... twee trainingspakken voor de fonkelnieuwe RC. De eerste is de F Sport Line, de tweede de GT3. Tegelijkertijd stelt de fabrikant de RC-F voor de eerste maal op Europees grondgebied voor, die -jawel, het hoge woord is er uit- nog dit jaar op de Europese markt komt.

Met de F Sport Line brengt Lexus een iets sportiever aangeklede en uitgevoerde RC. Deze versie krijgt de beschikking over een aangepast front, de nodige spoilers, grotere wielen en een aangescherpt onderstel. De Radical Coupé, waar de aanduiding RC voor staat, volgt daarmee het recept van de andere Lexus-types, die in een standaardtrim en in een F Sport Line-versie leverbaar zijn.

High Performance

De RC-F vormt het absolute topmodel van de lijn. De toevoeging van de letter F in de naam betekent de terugkeer van een high performance-uitvoering, waarmee de Japanners een nieuwe poging ondernemen om AMG van Mercedes en BMW's M-modellen de stuipen op het lijf te jagen. De door een 450 pk sterke V8-krachtbron aangedreven coupé vormt de basis voor de tweede Geneefse primeur van Lexus. Van de sportcoupé brengt Lexus een GT3-uitmonstering. Het betreft nog een conceptmodel, maar de Japanners willen toch echt een rol van betekenis spelen in het felbevochten FIA GT3 European Championship. Met de deelname wil de autobouwer zich in Europa nog meer profileren. Het merk wil als sportief en dynamisch worden gezien.