Nieuws/Lifestyle
998796
Lifestyle

Slechts één Citroen Cactus

Citroën zal de naam Cactus niet uitrollen over de rest van het programma. "Nee, er komen geen C3 Cactus, C5 Cactus etcetera, de C4 Cactus is en blijft de enige Cactus", aldus een productbaas van Citroën.

Anders

Cactus is dus iets anders dan Picasso, wat de benaming voor Citroëns ruimtewagens is. De Picasso is er wel in meerdere varianten, als C3 en als C4. Voor de Cactus gaat dat niet op. "De C4 Cactus is een statement. Het eerste model uit een veel spannender modellengamma dat onderweg is. Toen we in 2006 ervan overtuigd waren dat we een nieuwe weg moesten inslaan, ontstond het idee van de Cactus. In de afgelopen jaren hebben we het concept ontwikkeld, nadat in eerste instantie de Cactus-filosofie niet door iedereen werd gewaardeerd. Op basis van clinics hebben we toen het Cactus-principe verfijnd", legt de productbaas uit. "De gedachte van de C4 Cactus wordt nu in alle toekomstige C-modellen doorgevoerd, maar daar hangen we de naam Cactus niet aan." De nieuwe C1, die op de autoshow in Genève begin maart debuteert, krijgt op kleine schaal elementen mee.

Cactus

Aan Citroën-baas Banzet stelden we de vraag waar de naam Cactus vandaar komt. "Het eerste prototype heette ook Cactus. Dat vonden wij destijds een geschikte aanduiding voor een prikkelend en robuust concept. Gedurende de ontwikkeling van de auto bleek uit tests dat de naam sympatie opriep. En, niet onbelangrijk, het is in veel landen uit te spreken."

Spanje

Citroën start eind april met de productie van de C4 Cactus in Spanje. Vervolgens start in juli in Frankrijk de verkoop, Nederland krijgt de auto in september. Het gamma bestaat uit drie niveau's, tien exterieurkleuren en legio kleurcombinaties en vier motorversies.De prijzen zijn nog niet bekend, maar liggen naar verwachting onder de 20 mille.