Nieuws/Lifestyle
998897
Lifestyle

Mitsubishi brengt Tokio naar Genève

Mitsubishi neemt een klein stukje van de Tokio Motor Show mee naar Genève. De drie concepts die het merk in Japan presenteerde, staan ook in Zwitserland.

De drie conceptcars borduren voort op het succes van de Outlander PHEV: het zijn allemaal hybrides, waarvan twee ook met plug-in techniek. Hier alle gegevens van de auto's uit Tokio:

Mitsubishi Concept GC-PHEV

De Concept GC-PHEV is een flinke SUV met permanente vierwielaandrijving. Voor de aandrijving zorgt een 3,0 liter V6 met supercharger, gekoppeld aan een achttraps automaat, en een elektromotor.

Mitsubishi Concept XR-PHEV

Zijn kleinere broertje is de Mitsubishi Concept XR-PHEV, een voorwielaandrijver met eveneens een plug-in hybride aandrijflijn. Hij heeft een 1,1 liter turbomotortje, gekoppeld aan een elektromotor.

Mitsubishi Concept AR

Mitsubishi's derde studiemodel is de Concept AR, een compacte MPV met dezelfde 1,1 liter turbomotor als de Concept XR-PHEV. In de Concept AR is die echter niet gekoppeld aan een elektromotor, maar moet de besparing komen van een mild hybrid-systeem. Denk dus aan remenergie terugwinnen en een stop/start-systeem.

De Autosalon van Genève begint op 6 maart en duurt tot en met 16 maart.