Nieuws/Lifestyle
999363615
Lifestyle

Dagrecept: Zo zet je snel een salade met krieltjes en warm gerookte zalm op tafel

Warm gerookte zalm vind ik persoonlijk wel een feestje. Heerlijk in salades, op een toastje of gewoon met wat aardappeltjes tijdens een lichte maaltijd. Je kunt het zelf maken – online vind je al oventjes vanaf 49 euro – of gewoon in de supermarkt kopen. We gaan vanavond voor een frisse salade met krieltjes, warm gerookte zalm en dille!

Kook eerst de aardappelen in een grote pan met kokend en gezouten water gaar, dat duurt ongeveer 15 minuten. Kook ondertussen ook vier eieren in een overmaat water hard (of halfzacht, het is maar wat je het lekkerste vindt). Als de aardappeltjes bijna klaar zijn, doe je de diepvries-doperwten er nog 2 minuten bij. Giet de aardappelen/doperwten af en doe weer terug in de pan; roer dan de olie en dille erdoorheen.

Dan de honing-mosterd dressing; meng de honing, mosterd, olijfolie en mayonaise goed door elkaar.

Verdeel dan de rucola over vier borden en bedek dit met de aardappels/doperwtjes, stukjes warm gerookte zalm en ei-partjes. Besprenkel het geheel met de dressing en serveer met lekker krokant brood.

Nodig voor vier porties:

- 500 g krieltjes

(gehalveerd)

- 300 g warm gerookte zalm (in stukjes gescheurd)

- 200 g diepvries-doperwten

- 1 el olijfolie, 100 g rucola

- 1 el gehakte verse dille

- 4 hardgekookte eieren, in vieren

- 2 el honing, 2 el mosterd

- 4 el olijfolie, 1 el mayo

- snufje peper