Nieuws/Entertainment
1774531
Entertainment

LIVE BLOG

Seriesblog Ik Vertrek 10 maart: Hoe is het nu met?

Van zielig hoopje tot alleskunner die de Franse Alpen rockt

Laatste updates

De familie Reesink vertrok in 2007 naar Australië om er op de bonnefooi een melkveeboerderij te beginnen, terwijl Jessica en Arno hun Rotterdam verruilden voor een ski-dorp in de Franse Alpen waar een geschikte woning nog lastiger bleek te vinden dan de zon. Hoe is het nu met ze?

Jessica runt haar eigen kook- en cateringbedrijf in de Franse Alpen.

Jessica runt haar eigen kook- en cateringbedrijf in de Franse Alpen.

Na een laatste medische check in Nederland vertrokken Han en Anneke Reesink met hun kinderen en zoon Erwin (19) uit een vorig huwelijk van Han naar Australië. Verrassend genoeg kwam het initiatief van laatstgenoemde, die het wilde plan tijdens een studieloopbaansessie aankondigde. Pa bleek er wel voor te porren ’want in Australië heb je tenminste niet van die lastige regeltjes’ en zijn vrouw Anneke komt met een allesomvattende, waterdichte verklaring: „Liever naar Australië dan dat we in Nederland zitten en een ongeluk krijgen.” Nee plausibel An, you got me.

Eenmaal in Australië duurde het even voordat ze een geschikte boerderij vonden, maar dan gaat het bedrijf dat 150 melkkoeien telt toch echt lopen. Anneke is ondertussen weer zwanger (tegen niemand zeggen, het moet geheim blijven) en Erwin draait mee met de grote baas zodat hij het later kan overnemen. Geen vuiltje aan de lucht.

Vijf jaar later

Vijf jaar later treffen we Anneke en Han nog steeds aan op hun boerderij, maar Erwin is nergens te bekennen. Het zit 15 kilometer verder op zijn eigen geleasde boerderij, want twee kapiteins op één schip; dat wilde niet. Voor Erwin is zijn eigen bedrijf een zegen: zelf beslissingen maken en verantwoordelijkheid dragen, ondanks het feit dat papa Han het liever anders had gezien.

Erwin zit er gelukkig niet alleen. Hij leerde 4,5 jaar geleden de Zuid-Afrikaanse Stacey kennen waarmee hij drie jaar geleden trouwde en een zoontje kreeg die het boerengen ongetwijfeld heeft meegekregen.

Ik vertrek en jij gaat mee

Arno en Jessica besloten in 2007 hun toekomst op te bouwen in een ski-dorp in de Franse Alpen. Of dat besluit helemaal op democratische wijze is genomen, is echter maar de vraag. Terwijl Arno zijn droom achterna gaat, laat Jessica die van haar - voor de klas staan - varen.

Een woonruimte hebben de twee gevonden voor de eerste weken, maar een woning voor langere termijn vinden blijkt net zo lastig als het verkrijgen van een skipas. En die heeft Arno nodig om het gebied al boardend op zijn duimpje te leren kennen terwijl Jessica noodgedwongen de kost verdient als ’manusje van alles’ voor een hotelbaas die haar taal niet spreekt. Terwijl Arno zijn droom werkelijkheid ziet worden, gaat Jessica door een hel die wordt gekenmerkt door het missen van haar baan, vrienden en zieke vader.

Na drie maanden heeft het stel een stulpje gevonden van 18 vierkante meter, schoon aan de haak. Slapen doen ze op een opklapbank en internet is er niet. Arno begint in te zien dat er ruimte is voor verbetering, niet alleen op het gebied van wonen: hij heeft zijn eerste trips moeten cancelen wegens te weinig animo. Kortom, alle ingrediënten voor een regelrechte flop zijn aanwezig.

Tien jaar later

Jessica en Arno wonen tien jaar later nog steeds in de Franse Alpen, in het dorpje Samoëns. Behalve Arno, babbelt ook Jessica een aardig woordje over de grens en lijkt ook zij gelukkig te zijn met de keuze voor Frankrijk.

Haar baantje in het hotel heeft plaatsgemaakt voor een eigen bedrijfje. Als zelfstandig werkend kok verzorgt ze maaltijden aan groepen, bij feestjes of bij particulieren terwijl Arno samen met zijn compagnon Jack meerdaagse trektochten organiseert door het gebied. En als deelnemers zijn afgemat en met hongerige magen terugkeren... Juist, dan weet Arno wel bij wie hij ze moet afleveren!

Het stel heeft het hok waarin ze leefden verruild voor een groot appartement op de begane grond van een chalet. En die ruimte was wel nodig, want inmiddels heeft het duo hun zoontjes Vince en Sven mogen verwelkomen. „Sinds die er zijn, zijn ze niet meer weg te denken”, aldus Arno. Gelukkig maar, je zal maar beneden aan de berg staan met een welverdiend pilsje en vergeten dat je kinderen onderkoeld staan te raken bovenaan de piste.

Hoogtepunt

Beide families kunnen hun emigratieproject geslaagd noemen. Financieel houden ze hun hoofd boven water en er zijn nieuwe vrienden, geliefden en kinderen.

Dieptepunt

Jessica’s vader blijkt 4,5 jaar geleden te zijn overleden.

Verrassing

Jessica rockt haar eigen kook en cateringbedrijf, noemt de Franse Alpen haar thuis en op de vraag of ze ooit nog terug gaat naar Nederland, klinkt heel duidelijk een nee.

Terug naar boven