Nieuws/Buitenland
1000127
Buitenland

Doden door noodweer in Italië

Noodweer heeft zondag op het Italiaanse eiland Sicilië aan zeker drie mensen het leven gekost. Een van hen is een meisje van 7 jaar, meldde het Italiaanse persbureau ANSA. Het kind zat in een auto die zondagochtend vroeg in de plaats Noto door het water werd meegesleurd. Ook de twee volwassen vrouwen in de wagen verdronken.

In veel delen van Italië, zoals de hoofdstad Rome, staat het water door de regenval zeer hoog. In de stad Pisa moesten 1000 mensen worden geëvacueerd en in Rome blijven verscheidene scholen wegens het slechte weer maandag en dinsdag gesloten. Bij de stad Bergamo in het noorden van het land moesten verscheidene mensen na een aardverschuiving in veiligheid worden gebracht. Zij brachten de nacht door in een noodopvang.

In het noordoosten en in de buurt van de havenstad Livorno in de regio Toscane is het treinverkeer stilgelegd. De luchthaven van Rome is niet per trein bereikbaar. De burgemeester van Catanzaro in het zuiden van het land heeft de burgers opgeroepen binnen te blijven.

Weerkundigen voorspellen dat het tot dinsdag blijft regenen.