Nieuws/Buitenland
1001134
Buitenland

Unicef: 15 miljoen meisjes tot seks gedwongen

NEW YORK - Ongeveer 15 miljoen meisjes wereldwijd, in de leeftijd van 15 tot en met 19 jaar, zijn minstens een keer gedwongen tot seks of seksuele handelingen. Dat stelt Unicef in een rapport. Slechts 1 procent van die jonge meisjes zoekt professionele hulp na zo’n ervaring.

Volgens de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties komt het vaak voor dat slachtoffer en dader elkaar persoonlijk kennen. Unicef baseert zich op gegevens tussen 2005 en 2016 en heeft data gebruikt uit vijftig verschillende landen. „Het geweld tegen kinderen is zeer zorgwekkend”, zegt Cornelius Williams van Unicef.

In hetzelfde rapport staat dat 60 procent van de eenjarige kinderen wereldwijd fysiek wordt gedisciplineerd. Driekwart van de kinderen tussen twee en vier jaar wordt mishandeld. Het gaat om ongeveer 300 miljoen peuters wereldwijd. De meeste mishandeling gebeurt door ouders of verzorgers.

’Baby’s worden geslagen’

„Baby’s worden geslagen in het gezicht en meisjes en jongens worden gedwongen tot seks. Bij geweld tegen kinderen wordt niemand gespaard en het kent geen grenzen.”