Nieuws
1002264
Nieuws

Verkoopproces Eneco van start

Amsterdam - Het verkoopproces rond Eneco gaat van start nu aandeelhouders hebben aangegeven bijna 75% aandelen te koop te zullen aanbieden. Dat laat de aandeelhouderscommissie van het bedrijf woensdag weten.

Gemeenten hadden tot 31 oktober om te laten weten of ze van plan zijn hun aandelen aan te bieden voor verkoop of dat ze die wilden houden. Afgesproken was dat als meer dan de helft van de aandelen zou worden aangemeld voor verkoop, het verkooptraject gestart zal worden.

In dat proces is 73,88% van de stukken voor verkoop aangeboden, terwijl gemeenten 24,77% van de aandelen willen houden, maakte de aandeelhouderscommissie woensdag bekend. De gemeenten Aalsmeer en Uithoorn, samen goed voor een belang van 1,35% hebben geen keuze gemaakt en wachten de uitkomst van het transactieproces af.

De aandeelhouderscommissie zal de komende maanden onderzoeken welke opties het meest geschikt zijn. Dat kan een verkoop via een veiling aan één strategische of financiële partij zijn, aan beperkt aantal partijen of een beursgang.

Nadat dit onderzoek zal zijn afgerond moeten gemeenten definitief de keuze maken voor verkopen of houden. De uiteindelijke beslissing valt daardoor volgend jaar pas, na de gemeenteraadsverkiezingen in maart.