Nieuws/Buitenland
1004240520
Buitenland

Tribune stort in bij stierengevechten in Colombia: zeker vier doden

EL EPINAL - Minstens vier mensen zijn omgekomen nadat zondag een deel van de tribunes van een arena in Colombia instortte tijdens een stierengevecht. De gouverneur van het district Tolima meldt dat er onder de doden ook een kind is. Zeker dertig andere toeschouwers raakten zwaargewond. In totaal zouden er volgens de gouverneur, in een interview op de Colombiaanse radiozender Blu Radio, rond de 300 gewonden zijn gevallen.

Op video's die op sociale media circuleren, is te zien hoe de houten tribunes vol mensen instortten aan één zijde van de arena in de stad El Espinal, zo'n 150 kilometer ten zuidwesten van hoofdstad Bogotá. De oorzaak is vooralsnog onduidelijk. De burgemeester van El Espinal riep mensen in de omgeving van de arena op om daar weg te gaan en zo de hulpdiensten, die massaal zijn uitgerukt, vrij baan te geven.

Volgens berichten in Colombiaanse media vond in de arena een stierengevecht plaats dat onderdeel was van het in de regio erg populaire Peter en Paul Festival. Er zaten honderden mensen in het publiek. Volgens een bericht in de krant El Tiempo zaaide een stier na het incident paniek in de straten van de stad.