Nieuws/Buitenland
1004628
Buitenland

Opgepakte verpleegkundige krijgt half miljoen

SALT LAKE CITY - Een Amerikaanse verpleegkundige die weigerde een agent bloed te laten afnemen bij een patiënt, krijgt een half miljoen dollar (circa 429.000 euro). Een agent sloeg Alex Wubbels eerder dit jaar in de boeien omdat ze niet wilde meewerken.

De arrestatie leidde tot veel kritiek nadat beelden van de bodycam van de agent openbaar waren gemaakt. Te zien is hoe de krijsende Wubbels wordt geboeid in het ziekenhuis in Salt Lake Tribune. De vrouw ziet in ruil voor een schikking af van een rechtszaak, zei haar advocate volgens de krant Salt Lake Tribune.

De vrouw had een politieman erop gewezen dat geen bloed kon worden afgenomen bij een bewusteloze patiënt die betrokken was geweest bij een verkeersongeval. De man was niet aangehouden en kon vanwege zijn toestand ook geen toestemming geven voor bloedonderzoek, legde Wubbels uit.

Agent ontslagen

De agent legde zich daar niet bij neer en boeide de verpleegkundige, die hij na ongeveer twintig minuten weer liet gaan. De politie ontsloeg de betreffende politieman eerder deze maand. Wubbels schikte uiteindelijk met de gemeente en de Universiteit van Utah, de eigenaar van het ziekenhuis.