Nieuws/Opmerkelijk

Man hoort 1700 keer per week Brits volkslied in hoofd spelen

Hollandse Hoogte

HULL - Mocht je ooit een piep in je oren hebben na een bezoek aan een concert, denk dan ook heel even aan Ron Goldspink. De beste man hoort 1700 keer per week het Britse volkslied God Save The Queen in zijn hoofd spelen.

Hollandse Hoogte

Goldspink (87) heeft last van Musical Ear Syndrome en hoort daardoor dus continu het nationale volkslied in zijn hoofd, gezongen door een mannelijke stem.

Eerst dacht hij dat de buren hem ’s nachts wakker hielden met muziek. Zijn zoon ging dan ook verhaal halen. „Mijn buurman zei dat hij hij helemaal geen muziek afspeelde en toen realiseerde ik me dat alleen ik het hoorde.” De bejaarde man hoopt nu koningin Elizabeth te ontmoeten als ze in zijn woonplaats Hull langskomt. Hij wil haar vertellen dat hij God Save The Queen inmiddels veel vaker heeft gehoord. „Het begon zo’n drie à vier maanden geleden”, vertelt hij aan Hull Daily Mail.

Muzikale hallucinaties

Ondanks dat de versie die Ron hoort ’mooi en zuiver’ gezongen is, kan het soms oordovend zijn. Hij wordt er soms ’helemaal gek van’. Bij het Musical Ear Syndrome krijgen mensen die ook aan gehoorverlies lijden, muzikale hallucinaties. „Mijn dokter snapte er niets van en had er ook nog nooit over gehoord.”

De hoogbejaarde man wil duidelijk maken waar hij mee moeten leven. „Ik weet alleen dat een groep mannen dit zingt en nog goed ook. Er is niet mis met mijn hoofd, ik vertel de waarheid.”

Lees meer over