Nieuws/Binnenland
1006033812
Binnenland

Aanhoudingen om mensenhandel en witwassen

EINDHOVEN - De politie heeft zeven verdachten aangehouden die worden verdacht van mensenhandel en witwassen van crimineel geld. Een 38-jarige man, zonder vast woonadres, wordt gezien als hoofdverdachte. Hij zou de afgelopen jaren veel geld verdiend hebben aan vrouwen die hij voor zich liet werken.

Onderzoek van de politie leidde vooralsnog naar negentien vrouwen die gedwongen zouden zijn om in de prostitutie te werken. Zij moesten een groot gedeelte afstaan van het geld dat ze verdienden. De politie spreekt van kwetsbare slachtoffers die soms geen Nederlands spreken, geen verblijfsstatus hebben en bekend zijn bij hulpverlening vanwege bijvoorbeeld schulden. Onderzocht wordt of er meer slachtoffers zijn. De verdachten werkten als een criminele organisatie. Ze benaderden vrouwen onder meer via internet en regelden chauffeurs en huizen, aldus de politie.

De verdachten zijn opgepakt in Eindhoven, Helmond, Apeldoorn en Zeeland (Noord-Brabant). De aanhoudingen waren al op 1 februari, maar zijn dinsdag bekendgemaakt. De politie nam toen tevens auto's, geld, dure merkkleding en televisies in beslag.