1007990
Binnenland

Voetbalshirts en ontmoetingen op wc’s verboden

Ootmarsum boos om ’betutteling’ op kermis

Ootmarsum - Plannen om naar de kermis in Ootmarsum te gaan? Waarschijnlijk niet, maar zo wel: zet u dan maar schrap. Het Twentse dorp met nog geen 5000 inwoners heeft een waslijst met regels opgesteld, tot grote ergernis van de inwoners. De metershoge borden waarop de reglementen prijken, zijn de Twentenaren een dorp in het oog.

Veel mensen klagen op Facebook over betutteling van de gemeente Dinkelland, waar Ootmarsum onder valt. „Na de tien geboden, krijgen we nu ook de 20 kermisregels.”

Wc-hokje induiken verboden

Enkele van de huisregels zijn op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. Zo staat er geschreven dat voetbalshirts uit den boze zijn. Ook een wc hokje induiken met meerdere kermisgangers wordt niet getolereerd. „Haal de borden nog voor de kermis weg, voordat we ons bespottelijk maken”, zo klinkt het. „Geen enkele burger zit op een dergelijke betutteling te wachten.”

Maar niet alleen de regels zijn een stoorfactor, vinden velen. De borden zijn zo groot dat mening inwoner zich er groen en geel aan ergert.

De gemeente heeft laten weten dat het besluit voor het plaatsen van de borden volgde op een ’evaluatie’ van het wel en wee op de kermis. „Hiermee kan de beveiliging uit de voeten om de bevoegdheid te hebben bij een overtreding van één van de regels. Tijdens de Koale Kermis wordt de binnenstad van Ootmarsum beschouwd als een evenemententerrein en daarom moeten er huisregels aanwezig zijn.”

De gemeente zegt de ophef desondanks te begrijpen. „De doeken zijn inderdaad wat groter uitgevallen dan verwacht, dus we naar kijken of we dit aan kunnen passen.”