Nieuws/Binnenland
1008062368
Binnenland

Moeder en stiefvader aangehouden

’Vermiste Cheyenne (12) verborgen gehouden voor Jeugdzorg’

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

VOORTHUIZEN - De 12-jarige Cheyenne Dikhooff is al een week vermist. Haar moeder en stiefvader zijn beiden aangehouden, maar van het kind is geen enkel spoor. De politie vermoedt dat anderen het meisje opvangen om haar uit handen van Jeugdbescherming te houden.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Het meisje werd eerder onder toezicht gesteld, maar op het moment dat Jeugdzorg haar uit huis wilde halen, bleek ze weg te zijn. De moeder van het meisje en de stiefvader zijn daarom aangehouden voor onttrekking aan het gezag van Jeugdbescherming.

De stiefvader werd vorige week woensdag thuis aangehouden. De moeder had toen al de benen genomen met Cheyenne, maar zij is de vrijdag erop aangetroffen in het Gelderse Voorthuizen. „Op dat moment was Cheyenne niet meer bij haar”, aldus de politie. Die vermoedt dat Cheyenne onderdak krijgt van mensen die willen voorkomen dat zij onder de hoede van Jeugdbescherming komt.

Ondergedoken

„Door haar te verbergen wordt het probleem niet opgelost en het allerbelangrijkst: Cheyenne zelf heeft hier geen baat bij. Voor de onttrekking van een minderjarige aan het gezag kan bovendien een gevangenisstraf worden gegeven”, waarschuwt de politie.

De biologische vader van het meisje deed vrijdagavond een emotionele oproep op Facebook om het meisje boven water te krijgen. „Ik vraag één ding: laat alsjeblieft iets weten of breng haar desnoods anoniem bij mij. Deze situatie is niet goed voor Cheyenne. Ze heeft genoeg meegemaakt”, aldus Martin Dikhooff. „Dit verdient ze niet.”

Tips? [email protected]